24.5.2018

Kuulumisia kevään kalastuksesta

Blogi on vähän elänyt hiljaiseloa mutta kalassa olen yrittänyt käydä ja Gotlannin reissusta on toivuttu. Jäiden lähdön jälkeen heitin haukea ja tähän asti kahdeksan kalapäivää on vihernieriän perässä mennyt. Perhovehkeet ja kelluntarengas ovat jääneet hauen osalta paitsioon, kun venekalassa olen heittänyt koneongella erikokoista ja erityyppistä viehettä. Kauden avausreissulla 12.4 sain Captain Ollien Kid Shadilla heti alkuun kivan kevätkalan. 5.4kg/94cm hauki lämmitti ja antoi uskoa tulevaan. Usko kuitenkin alkoi vähän horjumaan kun heitin seuraavat kolme reissua nollaa. Mökiltä sain kevään lämmetessä sitten kauden ensimmäisen järvikalan, 3.5kg hauen joka päätyi ruokapöytään asti.




Toukokuun puolivälissä pääsin kaverin kyytiin merelle ja sain todistaa todella hyvää kudun jälkeistä syöntiä. Saimme porukalla viikonlopun aikana keväthelteissä sameista vesistä 41 haukea. Suurin osa tuli matalasta alle 2m vedestä. Tälle reissulle sain myös viimeisteltyä muutaman talvella työstämäni jerkin ja ensimmäisen 100g painavan häntyrin. Itselle tuli reissulla kappaleita 10, suurimmat 6kg (omavalmiste jerkkiin) ja 6.7kg (omavalmiste häntyriin). Ehdottomasti kevään paras haukireissu, kiitos siis Jesselle, Jarkolle ja HarriHoolle seurasta.


Kevät meni eteenpäin ja haukikalastus vaihtui onkimiseen. Tätä kirjoittaessa on vielä pari päivää tulevaan Helsingin Kalamaratoniin, johon OFG on osallistumassa toista kertaa. Kalamaraton on 24h kestävä lajikalastuskilpailu 2-3 hengen joukkueilla, Helsingin vesillä rannalta vapakalastaen. Voittaja on se, joka saa eniten eri lajeja (ottaen huomioon rauhoitukset ja alamitat) vuorokaudessa. Itse osallistun ensimmäistä kertaa. 2016 kisassa OFG:n Hannu ja Harri saivat 15 lajia kasaan, nyt olemme asettaneet tavoitteen 20 lajiin. Olen Hannun kanssa käynyt treenamassa kisaa varten onkimista kahdesti, Harri kertaalleen ja Hannu on tehnyt pari sooloreissua. Tuloksena harjoittelusta olemme saaneet 12 eri lajia. Lirkkimistä emme ole harjoitelleet ollenkaan, sieltä kuitenkin toivon mukaan saadaan jokunen laji.

Kuvan otti Hannu
Jokikausikin tuli 21.5 avattua. Kasasimme OFG:stä seitsemän hengen porukan ja menimme yhdessä klo 18 perhovuorolle Vanhankaupunginkoskelle kalaan. Toiveena oli löytää nymphaten vimpaa ja ehkä jopa muita kaloja. Koskessa oli vimpoja hirveä määrä ja kaikki saivat niitä vuoron perään. Painavat, tummat sekä räikeät uppoperhot toimivat hyvin. Varsinkin ranskalaisleaderilla sain hyvän tuntuman kaloihin sekä pohjaan. VKK:n yläosilta sain myös nymphaamalla liitsiin osumaan 44cm kirjolohen sekä 33cm vimpan. Illan kuluessa päätin kokeilla pitkään haaveilemaani perhokuhaa. Välineinä käytin Flextec CDX66 #7 vapaa, siimana Vision Kust Sink 2 siimat ja 0,35 fluoro peruketta. Perhona Kari Latomaan inspiroimaa tinseliliitsiä. Yllätys oli melkoinen kun VKK:n loppuliusta onnistuin saamaan kuhan! Tärppi perhoon oli tiukka mutta lyhyt. Illan mittaan missasin useita kuhia mutta myös sain 6kpl ylös, joista 3 oli mitallisia (isoin 48cm). Myös muut OFG jäsenet onnistuivat saamaan kuhia. Tuntui hienolta saada perholla kalalaji, jota oli jo pari vuotta yrittänyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti